Άποψή μας

ΗΠΑ: Πόσο πιθανή είναι μια στροφή στην πολιτική της Κεντρικής Τράπεζας;

Σύμφωνα με τα πιο πρόσφατα οικονομικά στοιχεία που ανακοινώθηκαν στις ΗΠΑ φαίνεται ότι ο πληθωρισμός έχει ήδη αρχίσει να αποκλιμακώνεται, ενισχύοντας την άποψη ότι είδαμε τα χειρότερα και πως από εδώ και πέρα οι τιμές θα αρχίσουν σταδιακά να εξασθενούν. Ειδικότερα, για τον μήνα Ιούλιο ο ετήσιος συνολικός πληθωρισμός με βάση τον δείκτη τιμών καταναλωτή (consumer price index) υποχώρησε στο 8,5% (από 9,1% τον Ιούνιο), ενώ με βάση τον δείκτη τιμών παραγωγού (producer price index) στο 9,8% (από 11,3% τον Ιούνιο).
Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο εδώ

Το δίλημμα της FED

Σε πρόσφατη συνέντευξη στον τηλεοπτικό σταθμό CNBC (10 Μαρτίου 2022), η υπουργός οικονομικών των ΗΠΑ Janet Yellen σχολίασε ότι είναι πιθανό να δούμε μια χρονιά κατά την οποία τα ετήσια στοιχεία πληθωρισμού θα παραμείνουν σε πολύ υψηλά επίπεδα.

Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο εδώ

Πώς ο πληθωρισμός μπορεί να αλλάξει τη στάση της FED και των risky assets

Μετά από 3 χρονιές υψηλών αποδόσεων οι μετοχικές αγορές υποχώρησαν κατά το ξεκίνημα του νέου έτους. Βασική αιτία ήταν ο φόβος ότι ο υψηλότερος πληθωρισμός θα αναγκάσει τη FED να προχωρήσει σε διαδοχικές αυξήσεις επιτοκίων ακολουθώντας μια πιο σφιχτή νομισματική πολιτική από ό,τι αναμενόταν πριν από λίγους μήνες.

Διαβάστε ολόκληρο το Άρθρο εδώ

Επικοινωνία

Για οποιεσδήποτε διευκρινήσεις σχετικά με τα αμοιβαία κεφάλαια που διαχειρίζεται η ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΠΙΣΤΗ ASSET MANAGEMENT επικοινωνήστε μαζί μας.

Μάθετε Περισσότερα
Αλλαγή συγκατάθεσης Cookies Ανάκληση συγκατάθεσης Cookies